Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
    Или 1.9 или 2.4 важното да е дизел Няма да се пенсионирвам с нея или да я карам оф роУд по влашката дига че да търся най - здравия двигател
    За там ще ти требва окачване...не чак толкова мотор.....здрави са им моторите...стига да не вземеш някой току що умрял на изкуствено дишане....за мен 2.4 е по добър, освен ако не искаш да пестиш по 1-2 литра гориво на 100 км...
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
      За там ще ти требва окачване...не чак толкова мотор.....здрави са им моторите...стига да не вземеш някой току що умрял на изкуствено дишане....за мен 2.4 е по добър, освен ако не искаш да пестиш по 1-2 литра гориво на 100 км...

Аз мисля че и двата биха дали 6 на 100 извънградско.Но принципно 1-2 литра, ако въртиш по 400 км на ден я ги смени колко са за един месец Дизел се взима за икономия иначе ако ми лапа 7 на 100 извън не виждам особен смисъл
      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
        Аз мисля че и двата биха дали 6 на 100 извънградско.Но принципно 1-2 литра, ако въртиш по 400 км на ден я ги смени колко са за един месец Дизел се взима за икономия иначе ако ми лапа 7 на 100 извън не виждам особен смисъл

Мога ти кажа , че със 150-160 на 2.4 20в разхода ми е 7.1 а (магистрално) смесения го свалям до 7 - 7.5 /100 ( Пк - софия и то сутрин и вечер все в як трафик и кефа е жесток , заради петака иииии взимай го него няма съжаляваш
        Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
        Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
          Мога ти кажа , че със 150-160 на 2.4 20в разхода ми е 7.1 а (магистрално) смесения го свалям до 7 - 7.5 /100 ( Пк - софия и то сутрин и вечер все в як трафик и кефа е жесток , заради петака иииии взимай го него няма съжаляваш

Два петака съм набелязал, ама не са 20 клапана.
          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• Някой да каже как се изтръгва топката на скоростния лост без да си избия зъбите.На 156.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• С протектор за зъби

Сега сериозно - пробвай преди да започнеш с дърпането, да нагрееш с пистолет за топъл въздух или сешоар топката.

След това сложи ръкавица или парцал (да не се опариш) и дърпай... Би трябвало да стане доста по-лесно и без опасност за зъбите
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Червеното ГТ от клипа с добавка на предната броня ли е или е с някаква тунинг броня?

https://www.youtube.com/watch?v=FIEKU-5-gF8
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                DUCATI Monster
                Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  С протектор за зъби

Сега сериозно - пробвай преди да започнеш с дърпането, да нагрееш с пистолет за топъл въздух или сешоар топката.

След това сложи ръкавица или парцал (да не се опариш) и дърпай... Би трябвало да стане доста по-лесно и без опасност за зъбите
                  Мне, пращаш некоя жена, аз помолих жената да я препаркира на мястото на нейната като излиза че местата са кът при нас и ми се обажда че топката на скоростния лост и останала в ръката.Женска ръка си трябва.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Моята излезе лесно, само я дръпнах нагоре и се изсули със се пластмасовата декорация около лоста. Но, да дърпай и пази зъбите да няма инциденти.
                    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Колеги днес чаках да заредя около 15 мин и колата качи 110 градуса .. не чух перите да работят ... утре ще ги тествам с екускана
                      Да вметна че термостата е за смяна .. някакви други насоки да ми дадете ?

Comment

• закачих я колата и направих тестове на перките , работят и релетата включват .. хмм

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                          закачих я колата и направих тестове на перките , работят и релетата включват .. хмм
                          Запали ли я на място да поработи и загрее със закачен MES за да видиш истинската температура? Уреда на таблото може да се е развалил. Има случаи на странни показания на таблото след смяна на датчик на термостат.
                          Ако и според MES загрява , а перките са ок, тогава почва търсенето на проблем в охладителната система: водна помпа, блокирал термостат в затворено положение, запушен радиатор и т.н.
                          ...

Comment

• Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                            Запали ли я на място да поработи и загрее със закачен MES за да видиш истинската температура? Уреда на таблото може да се е развалил. Има случаи на странни показания на таблото след смяна на датчик на термостат.
                            Ако и според MES загрява , а перките са ок, тогава почва търсенето на проблем в охладителната система: водна помпа, блокирал термостат в затворено положение, запушен радиатор и т.н.
                            Правил съм го .. Показанията на компа са същите със на уреда за температурата

Докато термостата си е за смяна от отдавна но др седмица сменям при каране колата седи на около 70-80 градуса а на изключена от скорост температурата пада
                            Last edited by alfa_romeo_forever; d.m.y г., 18:26.

Comment

• Колеги аз съм с 156 ца 1.9 jtd 105 коня. Та въпроса ми е ако сложа дюзи от 147ца 115коня и след това чипче дали ще има разлика от това ако е така с неѝните дюзи и само с чип ?
                              Last edited by t0n1o; d.m.y г., 23:29.

Comment

• Ako дюзите са ти без пари смени ги и тогава чип...
                                Ако ще ги плащаш и тях и чипа, няма смисъл ако няма да сменяш и турбо например.
                                Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                                Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Working...
                                X